Гроздокомбайнът, който нежно прибира зърната и без загуби

Заобиколена от 120 хектара лозя, винарска изба Едоардо Миролио край Еленово е впечатляваща комбинация между архитектура и климат за отглеждането на грозде. На територията й в средата на август се проведе гроздобер с NEW HOLLAND BRAUD 9070L, който демонстрира прецизност, бързина и производителност.

Флориан Шмит, бизнес мениджър в New Holland за Балканите, беше много щастлив да присъства на старта на сезона по прибиране на гроздето.

interagri

Флориан Шмит, бизнес мениджър в New Holland за Балканите

Флориан Шмит, бизнес мениджър в New Holland за Балканите:

„Намираме се в стопанството на много важен клиент за нас, който разполага с трактори и комбайни New Holland и това ме прави много щастлив. Ние сме много добре известни и с нашите гроздокомбайни – имаме богат опит, разполагаме с иновационен център във Франция и сме много горди да имаме този модел в България – за демонстрации, презентации и за да увеличим продуктивността при прибирането на гроздовата реколта във вашата страна.“

Дневната производителност на NEW HOLLAND BRAUD 9070L е между 60-70 дка, в зависимост от сорта и добива в масива. Двигателят е JTP-164 к.с., като машината разполага с 14 тръскащи пръти с опция за дооборудване с допълнителни 4 бр., които се използват за регулиране височината, на която е гроздето.

Гроздокомбайнът е оборудван с 3 различни прибиращи системи. При първата е възможно да останат дребни листа и пръчки. Втората система е ронкащо-отделителна, при която се наблюдава изключително чисто прибиране, като в бункера постъпват само зърната, но на места е възможно да има малки остатъци от лозите. При третата ситема, която се нарича OPTI-GRAPE, качеството е на върхово ниво. Това се постига чрез валци за транспорт на гроздето, а допълнителният вентилатор издухва абсолютно всички остатъци, като в бункера се събират най-добрите зрънца от лозовия масив. Тези, които са болни, напетнени, наранени – биват изхвърляни. Технологията се използва само за най-висококачественото производство на вино в избите, обясни Борислав Найденов, продуктов мениджър в INTERAGRI България.

Сред участниците на откриването на гроздобера беше и Марко Шафер, продуктов специалист за гроздокомбайните BRAUD за Източна Европа: New Holland

Марко Шафер, продуктов специалист за гроздокомбайните BRAUD за Източна Европа

„Моделът е с SDC изтръскваща система, която е много нежна към гроздето, а най-голямото предимство е събиращата система Noria, при която няма загуби. SmartSteеr системата за автоматично управление осигурява изключителен комфорт на водача.“

От този сезон избата и прилежащия към нея лозов масив разполага с най-новата серия специализирани трактори Т4 100N – 100 к.с.

Стартът на сезона по прибиране на гроздето уважи и Бенджамин Мунд, маркетинг мениджър за Европа за трактори New Holland: Бенямин Мунд

Бенямин Мунд, маркетинг мениджър за Европа за трактори New Holland

„За първи път съм в България, за да се срещна с наши клиенти, като идеята е да разберем какво можем да подобрим в машините.“

Тъй като междуредовото разстояние на този масив е 220 м и за да има по-сигурна зона за обработка и да няма нараняване по лозите и гроздовете, собственикът е предпочел именно този трактор, който е с по-тясна колея. Той е снабден с FTP двигател 3,6 л. Скоростната кутия на машината е от най-високо ниво и разполага с 32 предни и 16 задни скорости, разпределени в различен тип диапазони.

Тракторите Т4 100N разполагат с най-новата кабина на пазара – просторна, удобна, широка. Подът вече е плосък и това осигурява повече пространство, педалите за съединителя и спирачката са окачени под кормилната колона. Има нов джойстик за управление на хидравликата, както и джойстик за управление на скоростите. Тези специализирани трактори разполагат с най-голямата хидравлична помпа на пазара, с която могат да се похвалят не много конкуренти на NEW HOLLAND. Това позволява работа с всякакъв вид прикачни инвентари.

Машината е оборудвана с електрохидравлични клапани, което прави по-прецизно регулирането на прикачните инвентари и това не се предлага от останалите брандове на пазара.

Разберете повече за платформата бизнес решения INTERAGRI ProSolutions и пълната гама от техника за лозаро-винарство в портфолиото на единствения официален вносител на марката NEW HOLLAND за страната ИНТЕРАГРИ България на 0700 46 666 и www.interagri.bg.

 

 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *