НАОА взе участие в ежегодния форум на INQAAHE в град Букурещ, Румъния

10.06-bukuresht-1

В периода 10-13юни 2024 г. в гр. Букурещ, Румъния, се проведе ежегодния форум на Международната мрежа на агенциите за оценяване на качеството във висшето образование (INQAAHE). Събитието включваше конференция и заседание на Общото събрание на INQAAHE, домакин на които беше румънската акредитационна агенция ARACIS.

10.06-bukuresht-2

Заседанието и конференцията бяха проведени в Политехническия университет – Букурещ, където бяхаорганизирани лекции и кръгли маси, свързани с проблематиката на транснационалното обучение, микрокредитирането, приобщаващото образование по света и др. Всички кръгли маси и повечето лекции бяха водени от представители на университети, акредитационни агенции, международни организации, ангажирани с развитието на висшето образование по света.

10.06-bukuresht-3

Във връзка с изпълнение на задачите по проекта START(Social Inclusion, Tolerance, Acceptance and Realization for all sTudents), в който НАОА е партньор, по време на конференцията, една от споменатите кръгли маси беше организирана и проведена от проф. дпн Сийка Чавдарова-Костова и младши експерт Дяни Куруленко. Темата на кръглата маса беше „Инкорпориране на критерии за социално включване в ESG”. Презентацията беше в две части – кратко представяне на проекта START и проблематиката на социалното включване във висшето образование на уязвими групи, и дискутиране на вижданията на представителите на световните агенции за оценяване на качеството по темата чрез свободна дискусия в рамките на зададени въпроси.

10.06-bukuresht-4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *