Изготвен е Компенсационен механизъм във връзка с § 27 от Заключителните разпоредби към ЗИД на Закона за електронното управление

Във връзка с влизането в сила от 31.03.2024 г. на разпоредбите на § 27 от Заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за електронното управление (ЗЕУ), Министерството на електронното управление (МЕУ) изготви Механизъм за определяне на размера на компенсациите по чл. 45, ал. 2 от Закона за публичните финанси (ЗПФ) във връзка с предоставянето от общините на административни услуги по електронен път с намалена такса по чл. 10а, ал. 1 и 2 от ЗЕУ.

Предложението за приемане на механизъм, с който да се компенсират общините при предоставянето на електронни административни услуги с намален размер, е резултат от усилията на НСОРБ през последните години и участието на експерти от екипа при подготовката му. Независимо, че не са взети предвид всичките предложения на Сдружението, общините ще получат за пръв път компенсации, съгласно чл. 45 от ЗПФ.

Механизмът е достъпен на официалната страница на МЕУ на адрес: https://egov.government.bg/wps/portal/ministry-meu/home/compensations-mechanism.

/НС/

/МБ/

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *