(13.08.2024)

В рамките на срещата бе обсъден потенциалът за разширяване на сътрудничеството между България и Индонезия в сферата на културата. Господин Богананта подчерта интереса на  Индонезия от задълбочаване на двустранните отношения в областта на културата и предложи да бъдат обсъдени конкретни инициативи.

Като възможни области на съвместна работа в хода на разговора бяха акцентирани музикалното изкуство, сценичните изкуства и участието на реципрочен принцип в изявени фестивали на двете страни.

Двамата обсъдиха бъдещото подписване на Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Република Индонезия за сътрудничество в областта на творческите индустрии.

Двете страни изразиха увереност, че между Министерството на културата посолството на Индонезия ще продължи да има отлично сътрудничество, каквото традиционно съществува между двете държави.

В края на разговора министър Найден Тодоров и Н. Пр. Иуан Богананта препотвърдиха добрите и приятелски отношения между двете страни и изразиха мнение, че културата е най-прекият път за тяхното издигане на още по-високо равнище.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *