На свое заседание от 15.02.2024 г. (Протокол № 02) Акредитационният съвет на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) взе решение за въвеждане на изменения в Графика за програмна акредитация на професионалните направления (ПН) както следва:

1.    Процедурите, които по досегашния график следваше да стартират през м. юли 2024 година, ще стартират през м. септември 2024 година;

2.    Процедурите, които по досегашния график следваше да стартират през януари и юли, 2025 и 2026 година, ще стартират съответно през април и септември, 2025 и 2026 година.

3.    Процедурите за програмна акредитация на ПН 3.8. Икономика и ПН 3.7. Администрация и управление ще стартират съответно през септември 2025 година и през септември 2026 година, поради големия брой висшите училища (ВУ), в които се провежда обучение по двете професионални направления.

Промените се правят, за да отчетат по-точно периодичността на дейностите във ВУ и да осигурят възможност на ВУ да подготвят и предадат в срок към НАОА съобразно тях първичните данни и документацията за акредитация.

Предстои промените в Графика да бъдат отразени на интернет страницата на НАОА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *