22.08.2024 г.

Областната организация на Български Червен кръст – Русе изпълняваа проекта “HELPify”, финансиран от Фонда за локални иновации на Канадския Червен кръст

Основната цел на проекта е да се обучат нови доброволци към Общинската структура на БЧК в Ценово, които да проведат проучване сред жителите на населените места в общината.

От началото на месец юли 2024 г., Областната организация на Български Червен кръст – Русе изпълняваа проекта HELPify(HELP – Humanitarian Empowerment & Local Partnerships), финансиран по Фонда за локални иновации на Канадския Червен кръст (Canadian Red Cross).

Основна цел на проекта е да се привлекат и обучат нови доброволци към Общинската структура на БЧК в Ценово, които да проведат проучване сред жителите на населените места в общината.

Резултатите от анкетата ще се използват от експертите на БЧК да  определят нуждите на жителите от информационни ресурси по социално-значими въпроси и да разработят механизъм, който да отговаря на потребностите, очакванията и възможностите на хората.

В с. Новград, община Ценово, за новите доброволци се проведе целодневно обучение представящо дейностите на Българския Червен кръст, метода на провеждане на анкетното проучване и оказване на първа психологична помощ. Обучението беше проведено от г-н Толга Мехмедов, координатор на проекта и г-жа Антоанета Ябанозова, директор на Секретариата на Областната организация на БЧК в Русе.

В края на август ще започне анкетирането на територията на община Ценово.

 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *