На 10.03.2016 г. Националната агенция за оценяване и акредитация проведе, в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство, семинар на тема:

“ПОВИШАВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ДЕЙНОСТТА НА НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ И АКРЕДИТАЦИЯ. ПРАКТИЧЕСКО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АКТУАЛИЗИРАНИТЕ МЕТОДИЧЕСКИ НАСОКИ И ПРОЦЕДУРИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ И АКРЕДИТАЦИЯ. МЕЖДУНАРОДНА ДЕЙНОСТ – УЧАСТИЯ В ПРОЕКТИ И ОБУЧЕНИЯ”

Програма включваше две работни сесии:

Първа сесия: Актуализирани методически насоки и процедури за оценяване и акредитация. Практическо прилагане, обмяна на опит и добри практики.

Втора сесия: Международна дейност, участие в проекти и обучения. Повишаване качеството на дейността на Националната агенция – вътрешен одит и резултати от анкетно проучване.

Изложенията и дискусиите очертаха общ поглед за дейността на Агенцията с фокусиране върху изпълнение на Програма за прилагане на стандарти и насоки за осигуряване на качеството в европейското пространство за висше образование; отговорности и организация на акредитационната процедура;споделяне на опит и участия в международни проекти и обучения; анализ и резултати от извършени вътрешни одити и проведени проучвания.

Участие в семинара взеха 92 представители на висши училища, организации; Национален браншов синдикат „Висше образование и наука” – КНСБ; членове на Акредитационния съвет на НАОА; председатели и членове на Постоянните комисии на НАОА; външни експерти и експерти на НАОА.

DSCN1837-1 DSCN1829-1

 

DSCN1847-1 DSCN1832-1

 

DSCN1835-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *