Минути след 10 часа вчера в ОДМВР-София постъпи сигнал за възникнал пожар в индустриален двор в село Храбърско. Незабавно на мястото бяха изпратени служители на РУ-Сливница, четири екипа на пожарната и химически автомобил за измерване на вида и количеството на атмосферното замърсяване.

След потушаването на огъня, огледът на местопроизшествието разкри значителни щети. Засегнати бяха два съседни обекта, като частично бе разрушена покривната конструкция на селскостопанска сграда. Напълно изгорели са намиращите се в нея машини за обеззаразяване на зърнена продукция, семепочистваща машина и земнотоварачи. За щастие, при пожара няма пострадали хора.

Служителите на двете фирми, опериращи в засегнатите обекти, бяха установени и разпитани. На управителите им бяха дадени предписания за стриктно спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност. По случая е образувано досъдебно производство.

Местната полиция подчерта важността на бързата реакция и сътрудничество между различните служби за справяне с инциденти от този характер и предотвратяване на бъдещи подобни ситуации.

Източник: balkanec.bg

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *