22.08.2024 г.

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТУРСКИЯ ЧЕРВЕН ПОЛУМЕСЕЦ ПОСЕТИХА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЗА ОБМЕН НА ДОБРИ ПРАКТИКИ В ОБЛАСТТА НА БЕЖАНЦИТЕ И МИГРАЦИЯТА

Обсъдени са възможностите за задълбочаване на сътрудничеството и съвместни проекти между двете национални дружества с фокус миграция.

Представители на Турския Червен полумесец са на посещение в България във връзка с изпълняваните от Българския Червен кръст програми и проекти в областта на бежанците и миграцията.

Целта на посещението беше да се дискутират възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете национални дружества с фокус миграция, както и да се демонстрират добрите практики на БЧК в тази област.

Важно е да се отбележи, че от страна на Турския Червен полумесец е изразен интерес за развиване на общи проекти, както и за предоставяне на целева помощ за центровете за подкрепа на бежански общности, които Бежански-мигрантската служба на Българския Червен кръст управлява. 

Посещението се осъществи в периода 19-23 август 2024 г. в София и локациите, в които БЧК изпълнява дейности в подкрепа на бежанци и мигранти, включително и Центъра за подкрепа на бежански общности в София и Регистрационно-приемателния център “Военна рампа” към Държавна атенция за бежанците при Министерски съвет.

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *