neaa-news-09-2024

Националната агенция за оценяване и акредитация, съвместно с Министерството на образованието и науката, Агенцията за осигуряване на качеството във висшето образование на Румъния и Българският съвет за бежанци и мигранти, Ви кани за участие в Международната конференция „Приобщаващо висше образование и микрокредити”, която ще се проведе на 18 и 19 септември 2024 г. в София, България.

Мястото на провеждане на конференцията и повече информация, включително окончателна програма ще бъдат предоставени на всички регистрирани участници. По време на конференцията и съпътстващите събитията ще бъде осигурен превод от и на английски и български език.

По време на конференцията ще бъдат представени дейностите по проект START (Социално включване, толерантност, приемане и реализация за всички студенти), резултати от дискусии с международни представителни на агенции по осигуряване на качеството във висшето образование по темите на проекта, резултати от дискусии с фокус групи, изводи от проучване по темата сред университетите в България, както и ще бъде представен проект на индикатори за акредитация на висше образование, свързани със социалното включване. В рамките на конференцията се предвижда да бъдат разгледани и теми, касаещи бъдещето на висшето образование в Европейското пространство за висше образование. Събитието ще даде възможност за обмяна на добри практики, интерактивни дискусии и групова работа.

На 19 септември следобед в Огледалната зала в сградата на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе съпътстващо събитие, съсредоточено върху осигуряване и подобряване на качеството на транснационалното образование чрез сътрудничество между Обединеното кралство и България, организирано в партньорство между Агенцията за осигуряване на качеството на висшето образование на Обединеното кралство (QAA) и НАОА, с подкрепата на Британски съвет.

За повече информация и въпроси, свързани с конференцията и съпътстващото събитие, може да се свържете с нас на следния имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.’+addy_text56380+”; //–> ]]>

neaa-news-09-2024-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *