Владимир Димитров свика днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Участваха само членовете, включени в Единната спасителна система с пряко отношение към темите в дневния ред: обезопасяване на пътя в района на разклона на Ваканционен спа комплекс в местността Липовото до Островче /след сигнали, че мястото е опасно/; организиране на годишно регионално учение по безопасност на движението по пътищата, на което ще се тестват реакциите на институциите от Единната спасителна система в рамките на Разградска област и да се търсят варианти да се обезопаси районът на битака край Стражец.

Решено бе да се почисти храстовата растителност около разклона за комплекса край Островче в сервитута на Областно пътно управление, а съответното горско стопанство да разчисти част от растителността в горския масив поне на по сто метра преди и след завоя, за да се осигури необходимата видимост. Ще се изготви проект за поставяне на пътни знаци на главния път Разград-Търговище, ограничаващи скоростта на движение, вероятно до 70 км/ч.

На 11 октомври 2024 г. край населено място в община Разград ще бъде организирано занятие по пътна безопасност, на което ще бъдат тествани координацията между съставните части на Единната спасителна система и времето за реакция. То е част от план-програмата по безопасност на движението по пътищата на област Разград за 2024 г. По сценарий, на мястото ще има инцидент, предизвикан от селскостопанска техника, предвид спецификата на икономиката в региона.

На заседанието бяха обсъдени и възможностите за решаване на проблема с опасното паркиране в двете ленти на пътя Разград-Кубрат в района на  Стражец по време на провеждане на ежеседмичния битак. Там се спира безразборно на пътя, участниците в пазара пресичат навсякъде и прескачат мантинелата. Всяка седмица служители на МВР глобяват нарушители, но това няма никакъв ефект – следващата седмица отново всички паркират където намерят на пътното платно. Областната администрация днес се ангажира да идентифицира предложения за решаване на проблема.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *