Платформата съчетава технологичен напредък, качествено обслужване и висока експертност

Лозовите масиви на „Младенова изба“ в стръмните тероари по поречието на река Дунав се обработват чрез интензивен труд от семейство лозари. Освен ръчния труд, в кампания те използват модерните решения на INTERAGRI – гроздокомбайни BRAUD и специализирани трактори от бранда NEW HOLLAND.

Георги Михайлов, собственик на винарна „Младенова изба“:

„И преди сме работили с гроздокомбайн NEW HOLLAND. За отправна точка ни послужи марката, добрата работа на сервиза, лесната комуникация и това, че са близо до нас. Предимството на механизираното прибиране е, че не зависим от човешкия фактор, може да влезем в лозята рано сутрин, когато е по-хладно, когато и качеството на гроздето е по-високо.интерагри-гроздобер

Георги Михайлов, собственик на винарна Младенова изба

От доста време работим с техника NEW HOLLAND. Първите ни машини са от 2007 г. – трактори, които и до днес използваме. Доволни сме, че си партнираме с INTERAGRI.“

 

Новият модел BRAUD 8.50L на NEW HOLLAND без проблем може да замести между 80 и 120 души на ден. Производителността му е между 40 и 60 дка/ден при добиви 1,5 т. Сърцето на машината е двигател Fiat Power train с мощност 148 к.с.

„BRAUD 8.50L е подходящ за стопанства с минимум 600-700 дка. Тогава има икономически смисъл да се инвестира в подобна техника“, заяви Борислав Найденов, продуктов мениджър в ИНТЕРАГРИ България.interagri-bulgaria

Борислав Найденов, продуктов мениджър в INTERAGRI България

Марко Шафер, продуктов специалист за гроздокомбайни BRAUD за Източна Европа: Interagri ProSolutions

Марко Шафер, продуктов специалист за гроздокомбайни BRAUD за Източна Европа

„BRAUD 8.50L е новата компактна гама гроздокомбайни с мощност 144 к. с., който разполага с Нория събираща система, с която прибирането на гроздето е нежно и без загуби. Тези гроздокомбайни имат уникална тръскаща система, както и нова голяма кабина.

Гроздокомбайнът притежава обдухваща система, която е втората стъпка в почистването на гроздето от листа, клони или други отпадъци. Машината е оборудвана с GPS антена, благодарение на която водачът получава информация кой ред е обран. Телематичната система на машината дава информация на собственика за необходимост от ремонт или поддръжка. LED осветлението създава отлични условия за работа през нощта. Предлага отличен комфорт и по-висока производителност, благодарение на подобрените си характеристики.“

Миналата година INTERAGRI стартира платформа за професионални бизнес решения под наименованието INTERAGRI ProSolutions. Идеята е големи стопанства, които изпитват затруднения с намирането на работна ръка, бързо да приключат с прибирането на реколтата. В същото време по-малки, които не са в състояние да правят големи инвестиции, да могат се възползват от високопроизводителните и качествени гроздокомбайни, които предлага INTERAGRI. Интересът към услугата наистина е сериозен, признаха от компанията и дадоха за пример лозари от района на Бургас, които се сдружили заради услугата и вече използват една машина, прехвърляйки я от стопанство в стопанство, в удобно за тях време.

Услугата е изключително добре приета от лозаро-овощарския бранш в Германия и Франция.

В лозовия масив, локализиран в района на Тутракан, от тази година работи още една иновативна машина – специализираният компактен трактор NEW HOLLAND Т4, представен в 3 моделни гами – F, N и V, в зависимост от работната ширина на машината, предназначена за съответните междуредия. NEW HOLLAND Т4 е призьор в конкурса „Трактор на годината“ в раздел „Специализирани трактори“. Серията вече е с изцяло с обновена кабина, добре херметизирана, създавайки комфорт и безопасна среда за операторите по време на работа. Една от най-добрите машини, които се предлагат на пазара, коментират инженерните специалисти от ИНТЕРАГРИ България.

ИНТЕРАГРИ България предлага цялостни решения за лозаро-овощарство, за повече информация на тел. 0700 46 666 и www.interagri.bg.

 

 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *