В периода от 12.04.2024 г. до 26.04.2024 г. във връзка с предстоящите празници и началото на летния сезон, инспектори от Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“ (ГД ИДТН), съвместно с инспектори от Главна дирекция ,,Надзор на пазара“ (ГД НП) при Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), извършиха извънредна проверка за безопасната експлоатация на асансьори монтирани в хотели и правилната и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни, прилежащи към места за настаняване.

Проверени са 491 бр. басейна и 597 бр. асансьори на територията на цялата страна.

В хода на проверката на територията на гр. София са спрени от експлоатация 2 бр. асансьори, които са се експлоатирали с изтекли технически прегледи.

В резултат на проверките са дадени 76 бр. задължителни писмени предписания на лицата стопанисващи плувни басейни.

ДАМТН ще продължи да осъществява проверки за безопасната експлоатация на асансьори и правилната и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни, прилежащи към места за настаняване, за да се гарантира безопасността на ползвателите.

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *