Изпълнителният директор на НСОРБ беше гост на честванията по повод  20-годишнината от обявяването на Аксаково за град

Традиционно последният уикенд на август е празничен в календара на Община Аксаково. Тази година обаче събитието е юбилейно – 20 години от обявяването на Аксаково за град. Хиляди жители и гости от различни краища на страната и Европа се включиха в официалните чествания, разнообразните занимателни мероприятия и активности за деца, както и в звездната музикална програма – кулминация на празничните дни.

Развитието на община Аксаково като един от най-привлекателните инвестиционни центрове е не само гаранция за подобряване на качеството на живот на гражданите, но и сигурен индикатор за успешен управленски модел, заяви изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева в поздравлението си към гражданите и ръководството на община Аксаково. Тя пожела на жителите на Аксаково, на общинската администрация и членовете на Общинския съвет да развиват общината все по-динамично и да следват уверено добрите решения за общността.

Силвия Георгиева изрази специална благодарност и признателност към кмета на Аксаково инж. Атанас Стоилов от името на ръководството на Сдружението. Като един от най-изявените лидери на местното самоуправление в България и член на Управителния съвет на НСОРБ, за пореден мандат той споделя своя опит, познания и мъдрост с всички български общини.

Вие сте един от най-дългогодишните кметове в съвременната българска история. Важно е всички да си даваме сметка, че това е знак за огромното доверие на гражданите, което сте печелил многократно и не сте предавал никога, отбеляза тя.

   

Празничната програма включваше филмови прожекции на инсталирана на открито LED стена, арт работилници, интерактивна изложба, както и традиционният автомобилен ретро събор.

Градският стадион „Аксаково“ се превърна в арена за борба свободен стил, като специален гост бе шампионката Станка Златева.

Олимпийската ни медалистка по борба, както и легендарният футболист и треньор Христо Стоичков, бяха удостоени от кмета на Аксаково с почетни плакети на общината.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят лично с Камата, който представи петото допълнено издание на книгата си „Христо Стоичков. Историята“. По време на тричасовия маратон за автографи и снимки с фенове той положи 3-милионния подпис от началото на кампанията по представяне на биографията си.  

Преди да се раздели с феновете знаменитият ни футболист призна, че с кмета на Аксаково инж. Атанас Стоилов го свързва 20-годишно приятелство и му връчи реплика на златната топка с пожеланието да запази темпът и посоката за развитие на общината.

   

От своя страна инж. Стоилов благодари на Христо Стоичков за това, че благодарение на бляскавата му футболна кариера и усилията, които полага за българския спорт, светът знае къде е България.

Празничната вечер продължи с бляскав концерт на любимите поп изпълнители Тони Димитрова и Любо Киров, а финалът бе даден с красива заря.

  

„Благодаря на всички Вас за проявеното търпение и демонстрацията на модерно и цивилизовано поведение на истински европейци по време на 3-часовия маратон от срещата с автограф с най-голямата ни футболна звезда и през цялата празнична програма. С общи усилия показахме, че, въпреки струпването на многохилядна група хора по едно и също време на централния площад, редът и доброто настроение са постижими. Благодаря са съпричастността и съдействието“, се обърна чрез медиите към съгражданите си кметът на Аксаково след края на празника.

/ИИ/

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *