02.09.2024 г.

Стартира гласуването във финалната фаза на ежегодния конкурс за най-добри европейски проекти RegioStars2024. Конкурсът се организира от Европейската комисия и участие в него взимат проекти от цяла Европа. В конкурса тази година участват рекордните 262 проекта, сред които експертно жури избра общо 25 финалиста в 5 категории.

Българската компания Swipe.BG е сред петте финалиста в категория „Зелена Европа“. Освен за гласовете на журито в тази категория, старт-ъп компанията ще се бори и за наградата на публиката. Победителят в нея ще бъде определен след гласуване между всички 25 финалиста. Гласуването ще продължи до 13:00 ч. на 9 октомври, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония в Брюксел.

Старт-ъп компанията Swipe.bg изкупува, обновява и препродава смартфони, като по този начин намалява електронните отпадъци и насърчава устойчивото потребление. Така компанията намалява вредното въздействие върху околната среда и същевременно образова потребителите за принципите на кръговата икономика, устойчивото развитие и интелигентния избор.

За да реализира тези мащабни цели, Swipe.bg получава подкрепа и от финансови инструменти по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. Благодарение на европейското финансиране създадената през септември 2021 г. компания реализира приходи от над 1 млн. лв. през 2022 г., които увеличава почти петкратно през 2023 г. Така Swipe.bg успява да се наложи на пазара като първата българска онлайн платформа за покупка и продажба на мобилни телефони и да продължава мисията си за по-зелено бъдеще на Европа чрез подкрепа за кръговата икономика.

Гласувайте  за българския финалист “Swipe for a Greener Future”.                                                     

logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *