Кметът на Кочериново подкрепи протеста на жителите на общината срещу безводието

Десетки жители на община Кочериново блокираха за повече от час пътя за Рилския манастир, протестирайки срещу безводието в района, информира БНР.

Те са гневни, че след като повече от седмица са без вода и се питат защо няма вода, след като живеят до два язовира. Същевременно в съседния град Рила налягането на водата се покачва.

Кметът на Кочериново Станислав Горов през цялото време е бил при протестиращите: “Току-що говорих с екип на В и К. Казаха, че в резероарите влиза нищожно количество вода. Затворили са резервоарите в момента. Чакат ги да се напълнят и довечера ще ги пуснат и може би ще се направи някакъв режим. Вода има. Всеки, който пътува за Рилския манастир, може да види, че тече една вода, която е чиста като сълза. Тя спокойно може да се хване. Не е толкова далече, сигурно няма и километър дотам, където е резервоарът за двете общини, и да се прихване тази вода”, цитира БНР кметът на общината.

Кметът вече е изпратил писма до Министерство на регионалното развитие и други институции с молба за помощ и нареди проверка на състоянието на четири стари водохващания.

/МБ/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *