Още с встъпването си в длъжност председателят на Комисията за защита на потребителите, г-жа Мария Филипова, издаде административен акт, по силата на който служители на Комисията могат да извършват проверки на място в търговските обекти единствено и само след представяне на заповед за извършване на проверката, подписната от председателя на Комисията. В заповедта трябва да бъде посочено задължително причината за проверката, лицата, които са оправомощени да я извършат и периода, в който могат да бъдат на място за проверка.

С тази мярка се цели да се повиши прозрачността и сигурността в политиката при осъществяване на контролната дейност на Комисията за защита на потребителите, както и да се осигури по-добра организация при изпълнение на задълженията на служителите.

Икономическите субекти, осъществяващи търговска дейност на територията на Република България трябва да имат предвид, че без заповед за проверка на място, подписана от председателя на КЗП, при посещение от служители на Комисията, то същите нямат право да влизат в търговския обект с цел извършване на проверка.

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *