04.09.2024 г.

БЧК е партньор на Министерството на здравеопазването в кампанията за популяризиране на еЗдраве

Доброволци на Българския червен кръст се включиха в кампанията на Министерството на здравеопазването за популяризиране на мобилното приложение еЗдраве. Младежите раздаваха  информационни материали за приложението, което позволява с един клик да контролираме системата, проследявайки данните за извършени прегледи, изследвания, хоспитализации и всички здравни записи на наше име и името на децата ни.

Заради големия интерес към кампанията в изнесените пунктове тя може би ще бъде продължена“, това каза министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, която посети един от пунктовете в София. Тя подчерта, че благодарение на приложението, здравните власти и гражданите ще могат да упражняват съвместен контрол. Министър Кондева благодари на Българския Червен кръст и на неговите доброволци, които подпомагат Министерството и РЗИ при реализацията на кампанията.   

Новото приложение ще спомогне предоставянето на персонална грижа и помощ за потребителите на здравни услуги, като им напомня чрез нотификация какво им се полага в рамките на профилактичните прегледи, покрити от НЗОК. Потребителите ще имат достъп и до допълнителни услуги като информация за профилактични прегледи, дали има издадено направление, имунизации, които трябва да се направят, а родители на деца до 18-годишна възраст  ще получават информация за децата си.

ГРАФИК НА ПУНКТОВЕТЕ ЗА СДВОЯВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ В ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ>>>

 

 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *