Описът на селскостопанските машини и оборудване, частично компенсирани от държавата с 25% от цената, е разширен до 11 264 единици от 121 украински производители. „Програмата за частично компенсиране на разходите за селскостопанска техника от украински производители непрекъснато се разширява. Това допринася за успешното провеждане на сеитбените кампании и стимулира развитието на производството на техника в Украйна. Към днешна дата в програмата участват 121 производители, които предлагат повече от 11 000 единици селскостопанска техника. През тази година за програмата са отпуснати общо 1 млрд. гривни“, заяви Юлия Свириденко, първи вицепремиер на Украйна и министър на икономиката на Украйна.

За да получат компенсация, селскостопанските производители трябва да изберат доставчик от официалния списък на уебсайта на Министерството на икономиката, да закупят необходимото оборудване и да подадат заявление и придружаващи документи в оторизирана банка.

Производителите, които желаят да включат своето оборудване в Списъка, могат да подадат заявление до Министерството на икономиката чрез официалния електронен адрес – [email protected]. Заявлението трябва да бъде подадено в електронна форма, като се използва електронен подпис или други средства за идентификация, които позволяват да се установи самоличността на управителя или упълномощеното лице.

Списъкът на машините и оборудването се актуализира редовно след проверка на локализацията на производството. Съответствието на производителите се установява в съответствие с критериите, посочени в Постановление на Кабинета на министрите на Украйна № 130 от 1 март 2017 г. (с измененията).

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *