четвъртък, 22 август 2024

В Русе официално бе открит нов сувенирен магазин, посветен на живота и успехите на легендата на българския футбол Христо Стоичков. Той е разположен в специално оборудвано за целта помещение на кораба „София“, а специален гост на събитието бе световнопризнатият български футболист.

На церемонията по прерязване на лентата присъстваха кметът на община Русе Пенчо Милков, заместник-кметовете на общината, областният управител Драгомир Драганов, председателят на Общинския съвет акад. Христо Белоев, началникът на Регионалното развитие на образованието д-р Росица Георгиева и административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова. В знак на признателност за значимия принос на Стоичков за популяризирането на България по света кметът връчи на футболната легенда специални подаръци – златна значка, почетна статуетка с Паметника на свободата и книгата „Русе-за първи път в България“. В приветствието си Пенчо Милков изрази своята признателност към Стоичков, наричайки го вдъхновение за младите поколения.

 „Прочетох твоята книга, описваща живота ти, и със сигурност е важно да знаем, че има българи, които работят ежедневно за сбъдването на мечтите и не се отказват. Това е история на куража и самоусъвършенстването, на волята, на борбата за мечтата. Един мъж с мечта е невероятно силен човек“, отбеляза кметът и подчерта, че историята на неговия живот е пример за българските деца.

От своя страна Христо Стоичков подари на кмета уникален сувенир –специална топка, символизираща спортните му успехи и световното признание, което той донесе на страната ни.

Сувенирният магазин на кораба „София“ предлага разнообразни продукти с бранда на Христо Стоичков, които със сигурност ще привлекат вниманието както на феновете на футболната легенда, така и на посетителите на Русе.

В неделния ден в 10 ч. Модерният ляв ще се срещне със свои почитатели при официалното откриване на новия магазин H8S Hristo Stoitchkov в Mall Rousse.

виж всички >

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *