Следващата ни машина ще е отново Кубота, заричат се собствениците на черешовата градина

Орлин Димитров и синът му Александър, които отглеждат 240 дка овощна градина с череши в Бобовдолското село Бабинска река, бяха домакини на атрактивна демонстрация на специализирани лозаро-овощарски машини – трактори Кубота М5 Narrow и модерни вентилаторни пръскачки XTA с вместимост на резервоара 1500 литра. 

Собствениците на черешовата градина са едни от дългогодишните клиенти на Кубота България. Те за пореден път инвестират в техника Кубота. Първият им трактор бил закупен преди около 7 години. Днес вече е на 3 хиляди моточаса и не все още не са му правили ремонт. Подмяна е правена само на масла и филтри. Съвсем наскоро стопанството се сдобило с нов специализиран трактор Кубота Narrow.

 

Друга нова придобивка за стопанството е пръскачка XTA. В машината е вложена съвременна технология с най-високо качество за хомогенно покритие на листната маса независимо от височината на културата. Технологията НЗО регулира и настройва приложението на препаратите и осигурява реална проследимост на процесите. Тази пръскачка намалява с до 50% от разходите за пестициди и с 25% от разхода на гориво. „С много добри параметри е пръскачката и ще върши страхотна работа в нашите насаждения“, сподели младият земеделец Александър Орлинов. 

 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *