27.07.2024 г.

БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ – ШЕСТ РЕМАРКЕТА И СЕДЕМ КОНТЕЙНЕРА ЗА БЕДСТВИЯ ОТ АВСТРИЙСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ (АЧК) ОТ ГР. ЩАЕР.

На церемония пред административната сграда на Българския Червен кръст в София председателят на организацията акад. Христо Григоров получи дарението от Австрийския Червен кръст – шест ремаркета и седем контейнера за бедствия.

„Много се радвам да предам едно голямо дарение. Също така съм много благодарен за подкрепата, която колегите от Българския Червен кръст оказаха в целия процес на получаване на това дарение. Специално искам да се обърна към моя екип за това, което направихме, и още веднъж да ви благодаря“, каза ръководителят на  екипа на АЧК от гр. Щаер Робърт Шмидт при връчване на сертификата за дарение акад. Григоров.

 „Драги приятели, това е голям жест от ваша страна. Това доказва, че сте хора с големи сърца, готови да помагат“, обърна се акад. Григоров към екипа доброволци на АЧК. Председателят на БЧК акад. Григоров връчи плакет и грамота от БЧК на екипа на АЧК от гр. Щаер.

Робърт Шмидт сподели с присъстващите, че с ръководството на Българския Червен кръст работят от 2000 г. „Тогава изградихме радио мрежата за бедствия в системата на БЧК. Оттогава много съвместни проекти и работа с БЧК осъществихме и се радвам, че днес отново сме тук“, каза Роберт Шмидт. И това посещение не е последното, ние гледаме заедно в бъдещето, каза ръководителят на доброволците на АЧК от гр. Щаер. 

„Получихме шест ремаркета с един резервен контейнер, т.е. шест ремаркета и седем контейнера, които ще бъдат използвани от екипите за работа при бедствия“,  обясни  Ясен Сливенски, директор „Мениджмънт на бедствията“ на БЧК. 

След церемонията акад. Григоров обясни пред журналистите, че новите ремаркета ще бъдат използвани за работата на екипите на БЧК при бедствия и за нуждите на Планинската спасителна служба на БЧК (ПСС). „Благодарим и да вървим заедно напред, защото, когато сме заедно, обединени, ние сме много силни и тогава ръката, която подаваме на хората, е силна,  помага им и ги изправя. И не само им връща живота, но често пъти дава и надежда“, каза  акад.Григоров. 

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *